İLK YARDIM + HASTA KABUL + ECZANE YARDIMCILIĞI
İLK YARDIM + HASTA KABUL + TEMEL İLAÇ BİLGİSİ
EĞİTİMİ PAKETİ
Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi
İlk Yardım Yönetmeliği
Madde 16 (Madde başlığı ile birlikte değişik madde 18.03.2004) Tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan işyerlerinde, her on personel için bir olmak üzere, bu yönetmeliğe göre yetkilendirilmiş merkezden en az ‘’Temel İlk Yardım Eğitimi’’ sertifikası almış ‘’İlkyardımcının bulundurulması zorunludur .
İLK YARDIM NEDİR
İlkyardım, hayat kurtarmayı, yaralanmaların verdiği etkileri azaltmayı, iyileşmeyi hızlandırmayı hedefler. Herhangi bir hastalık veya kaza sonucu sağlığı tehlikeye girmiş olan kişi veya kişilere profesyonel destek ulaşmadan önce durumlarının daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla, çevre imkanlarından yararlanılarak ve ilaçsız olarak yapılan geçici müdahaleye İLKYARDIM denir.
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
NOT: İlkyardım yönetmeliğindeki değişiklik nedeni ile her katılımcının OED (Otomatik Ekstarnel Defibilatör yani elektro şok cihazı) Eğitimi alma zorunluluğu bulunmaktadır. OED sınavı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlemekte olup yenileme eğitimi alan arkadaşlarımız sadece OEAD sınavına girecektir. Temel eğitim alanlar ise test sınavına, uygulama sınavına ve OED sınava girmek zorundadırlar.
TEMEL İLAÇ BİLGİSİ
İLAÇ: Fizyolojik sistemleri veya patolojik durumları, alanın yararına değiştirmek veya incelemek amacıyla kullanılan veya kullanılması öngörülen bir madde veya üründür.
EĞİTİMİN AMACI
Hastalıklardan korunma, teşhis ve tedavi zincirinde ilaç uygulamaları önemli yer tutar. İlaç uygulamalarını doğru ve bilinçli yapabilmeniz için ilaçları tanımanız gerekir. Bu eğitim ile farmakoloji ile ilgili temel kavramlar, ilaçların farmasötik şekilleri ve veriliş yoları ile ilgili bilgi ve becerileri kazanacaksınız. Edindiğiniz bilgi ve becerilerle uygulama alanlarında ve mesleki yaşamınızda ilaçları bilinçli bir şekilde uygulayabilirsiniz.
Her yıl çok sayıda insanımızın hatalı ilaç kullanımı sonucu zarar gördüğü dikkate alındığında ilaç kullanmadan önce mutlaka bir doktor yada eczacıya danışılması gerektiği unutulmamalıdır.
ÖN GEREKLİLİKLER
HERHANGİ BİR ÖN GEREKLİLİK BULUNMAMAKTADIR.
ÇALIŞMA ALANLARI
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
KİMLER KATILABİLİR
HASTA KABUL (TIBBİ SEKRETERLİK) KURSU
Gelişen iş yaşamında yeterli deneyime ve deneyimin olduğu alanda sertifikasız personel çalıştırmayan firmaların iş başvurularında ilk olarak değerlendirdikleri bu nitelikleri kursiyerlere kazandıran kurumumuz Hasta Kabul alanında da kursiyerleri, Hastane ve benzeri Sağlık Kurumlarında kolaylıkla çalışabilecekleri düzeyde Hasta Kabul İşlemleri Eğitimi vererek kişiler için kurumlara referans olmaktadır.
Eğitim bitiminde uygulanan sınavın ardından Hasta Kabul Kursu eğitimine katılan kursiyerlerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Hasta Kabul İşlemleri (Tıbbi Sekreterlik) sertifikasını vererek kolaylıkla bu alanda iş yaşamına atılmalarına destek olmaktayız.
EĞİTİMİN AMACI
Sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda, hasta giriş/çıkış işlemlerini, hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki dokümantasyon işlemlerini evrak ve bilgisayar ortamında kayıt altına alıp arşivlemek.
ÇALIŞMA ALANLARI
Hastanelerde, özel muayenehanelerde, sağlık ocaklarında, tıbbi laboratuarlarda hastaların kayıtları, giriş çıkışlarını yapmak, kayıt tutmak ve bilgisayara girmek gibi işlerde çalışabilirsiniz.
ÖN GEREKLİLİKLER
En az ilkokul mezunu olma şartı bulunmaktadır.